PKP_DeTroostwinkel_achterkant (2).jpg

De Troostwinkel is een artistiek project dat voor jou zorgt. Met de vraag ‘wat heb jij vandaag nodig?’ nodigen we je uit voor een warm gesprek bij een klein kopje thee. We staan samen met jou stil bij wat er naar boven komt drijven: onthaasten, tijd maken, relativeren, hoop, zotheid of schoonheid…. We hebben het allemaal in huis, in een doosje, een zakje of een flesje. De Troostwinkel zorgt met humor en zachtheid voor een prikje ‘personal comfort’.

Ondertussen hebben de meisjes thuis hun eigen troostwinkelkast gemaakt en ook een eigen theaterstuk dat verder bouwt op het idee.... Over inspiratie gesproken ... jullie hebben alvast veel op gang gebracht voor hen. (Anne)

De Troostwinkel werd heel goed ontvangen door onze verpleegkundigen en patiënten, een zeer mooi initiatief. Verschillende patiënten hadden er een goed gevoel bij en toonden trots hun ‘troosters’ aan de verpleegkundigen, zo werd er ook een gesprek over gevoerd. Zeker voor herhaling vatbaar! (Hoofdverpleegkundige Sofie AZ Damiaan Oostende)

De Troostwinkel is een concept van Sara Claes en Veerle Van Buggenhout, kostuums door E.Wauters.