Wie zijn De Verloren Majoretten? Wat doen De Verloren Majoretten?

De Verloren Majoretten zijn de weg en hun fanfare kwijt. Strak in het gelid, de kinnen omhoog, marcheren zij vooruit. Altijd verder, altijd op zoek, al weten ze niet precies naar wat of waar. Door hun hoofdtelefoons schalt muziek. Als de sleur hen inhaalt nemen ze prompt een pauze of vallen verveeld in slaap. Tot het weer tijd is. Dan draait de boel al gauw weer vierkant. De Verloren Majoretten zijn een woordeloze poëtische vertaling van onze dagelijkse zoektocht. Met een flinke hoek af.

De Verloren Majoretten werken contextgericht. Ze kunnen met de deur in huis vallen, maar even goed poëtisch liggen slapen. Ze bekritiseren of laten links liggen. De ruimte of omgeving en het publiek zijn van groot belang, omdat van daaruit telkens een specifiek concept ontstaat. Op die manier zijn onze interventies uniek, interactief en inhoudelijk onderbouwd. Met De Verloren Majoretten onderzoeken Sara Claes en Kim Rau op speelse en nieuwsgierige wijze het zoeken, wachten, herhalen, stoppen en doorgaan

Sara Claes (°1980) is beeldend kunstenaar en performer. Ze studeerde fotografie aan Sint Lukas Brussel en behaalde een Postgraduaat in de kunsten aan het Hoger Instituut voor Schone Kunsten (HISK). Ze volgde een opleiding drama aan de Stedelijke Academie Aalst en studeert momenteel voor creatief therapeut. In haar beeldend werk onderzoekt ze op poëtische maar kritische wijze onze alledaagse realiteit. Via fotografie, beeldend werk, performance of songs probeert ze kleine en grote verhalen op te tillen tot iets universeel. Sara werkte ook mee aan verschillende theater –en dansprojecten ( 't Schoon Vertier, De vuile avonden van Radio Modern, Wild Vlees,...) en speelde mee in enkele kort –en langspeelfilms.

Kim Rau (°1981) behaalde de Middelbare Graad Woord-Toneel in het Conservatorium te Brugge en lapte er later het eerste jaar Hoger Drama bij in de Academie van Gent. Daarnaast volgde ze verschillende dansopleidingen, zowel in het klassieke als het moderne circuit. Vandaag de dag wordt deze rugzak verder aangevuld met nascholingen zang en regie. Kim houdt van een maatschappijkritisch sausje, een brok eigenzinnigheid en stevig wat spelplezier. Haar expressieve mimiek is haar handelsmerk. Kim was reeds te zien in o.a. producties van Theater Krakeel, van het Kunstencentrum De Vlasbloem en bij het ludiek gevaarte van Klupartistik.